Eindhoven Crazy Parade

Eindhoven Crazy Parade

De Parade is een feestelijke optocht van zelfgemaakte Knotsgekke Voertuigen uit de wijde omgeving. De toer begint en eindigt bij Klokgebouw / Ketelhuisplein Strijp-S. Dit event is onderdeel van de Eindhoven Maker Faire, 29 en 30 september 2018.

De parade rijdt op zaterdagmorgen 29 september en zondagmorgen 30 september. Voor de exacte tijden en de route houd de website en de media in de gaten.

Parade van creatieve technologie op wielen!

Aan de Eindhoven Crazy Parade wordt deelgenomen door kunstenaars, architecten, vormgevers, maker spaces, maar ook door buurtgroepen, bedrijven, hobbyclubs en vriendengroepen. Er is een enorm enthousiasme voor het maken van creatieve vehikels, en door samen te werken komen er dromen tot leven!

De verbeelding van veel mensen komt op gang bij het verknutselen, hacken, omtoveren en modden van vervoermiddelen zoals auto’s, fietsen, bakfietsen, zeepkisten, bolderkarren, maar ook het bouwen van fantasie-maaksels en rijdende robots!

Een inspirerend voorbeeld zijn de Art Cars, wat in sommige landen een erg aanstekelijk succes is. Ook Steampunk voertuig bouwers zijn enthousiast geworden om mee te doen.

De Crazy Car Parade bestaat uit rijdende objecten die door de bouwers zelf worden gepresenteerd. Hierbij is het plezier van maken er overduidelijk van af te lezen. Er zijn technische hoogstandjes te vinden qua besturing, voortbeweging of constructie, maar ook verbazingwekkende duurzame, artistieke, conceptuele en decoratieve ontwerpen en bedenksels.

Doe mee met jouw crazy voertuig of bouw het met een groep!

Heb je een creatief en bijzonder voertuig of installatie op wielen of wil je er een bouwen met vrienden, collega’s of buurtgenoten?
Meld je dan aan door een mail te sturen naar PARADE@EINDHOVENMAKERFAIRE.NL

Als je al het besluit hebt genomen om mee te doen vul dan direct het aanmeldformulier in.
Deelname is gratis, op inschrijving en selectie.

Via het aanmeldformulier op de Eindhoven Maker Faire website kun je je als deelnemer aanmelden. De restricties voor voertuigen zijn toelating voor de openbare weg, afmetingen, veiligheid, gevaarlijke stoffen, vuur en uitstekende delen.
Deelnemers krijgen hierover bericht.

Inschrijfformulier Eindhoven Crazy Parade

De voertuigen staan op het Ketelhuisplein te pronken, en worden gedemonstreerd door de deelnemers.
Publiek kan op gepaste afstand de constructies bewonderen en praten met de bouwers.
Enkele voertuigen maken individueel demonstratie ritjes.

Raket naar de Ruimte van Morgen

Het hoogtepunt van de Eindhoven Crazy Parade is deze fantasie raket in Jules Verne / Steampunk stijl, die is gemaakt met actieve participatie van makers uit alle lagen van de bevolking.

Maar wellicht zijn er weer nieuwe en onverwachte vehikels te bewonderen…