Knotsgekke Voertuigen Parade

Een rijdende presentatie van alle zelfgemaakte Knotsgekke Voertuigen die beschikbaar zijn in de wijde omgeving doen mee aan de toer die begint en eindigt bij Klokgebouw Strijp-S. Dit is een project ter gelegenheid van de Eindhoven Maker Faire, 2 en 3 september 2017.

Aan de Knotsgekke Voertuigen Parade wordt deelgenomen door kunstenaars, architecten, vormgevers maar ook door buurten, hobbyisten en vriendengroepen. Er is een enorm enthousiasme voor het maken van creatieve uitingen door dit aansprekende concept.

De verbeelding van veel mensen komt op gang bij het denken over het modificeren van vervoermiddelen, auto’s maar ook fietsen, bakfietsen, zeepkisten, RV cars, drones, maar ook Powertool Racing maaksels en rijdende robots!
Een inspirerend voorbeeld zijn de Art Cars, wat in sommige landen een erg aanstekelijk succes is. Ook Steampunk voertuig bouwers zijn enthousiast geworden om mee te doen.

Concept

De populariteit van creative zelfbouw van apparaten en installaties komt nergens zo sterk naar voren als bij de vele vormen van rijdende objecten.

De verbeelding van veel mensen komt op gang bij het denken over het modificeren van vervoermiddelen, auto’s maar ook fietsen, bakfietsen, zeepkisten, RV cars, drones, maar ook Powertool Racing maaksels en rijdende robots!

Een inspirerend voorbeeld zijn de Art Cars, wat in sommige landen een erg aanstekelijk succes is. Ook Steampunk voertuig bouwers zijn enthousiaste Makers, evenals LARP groepen en model makers.

De Crazy Car Parade bestaat uit deelnemende rijdende objecten die door de bouwers zelf worden gepresenteerd. Hierbij is het plezier van maken er duidelijk van af te lezen.

Er zijn technische hoogstandjes te vinden qua besturing, voortbeweging of constructie, maar ook duurzame, artistieke, conceptuele en decoratieve ontwerpen en bedenksels.

Deelname

Deelname is op inschrijving en selectie.

Via aanmeldformulier op de Eindhoven Maker Faire website worden deelnemers aangemeld.

De restricties voor voertuigen zijn toelating voor de openbare weg, afmetingen, veiligheid, gevaarlijke stoffen, vuur en uitstekende delen.

Inschrijfformulier Knotsgekke Voertuigen Parade

Parade

Op de zaterdag en de zondag wordt door de voertuigen die kunnen en mogen rijden een parade gereden op Strijp-S, waarbij de stoet wordt aangevoerd door de Raket naar de Ruimte van Morgen. Start en eindpunt is het Klokgebouw, waar in de middenberm een ruimte is gereserveerd.

Sommige voertuigen zijn in staat om de Raket op te halen op het Stationsplein voor een tour door de stad naar Klokgebouw. Op Zondag kan deze stadstour herhaald worden.

De stoet voertuigen staan in een rij voor het Klokgebouw te pronken, en worden gedemonstreerd door de deelnemers. Publiek kan op gepaste afstand de bouwsels bewonderen en praten met de bouwers.

Enkele voertuigen maken individueel demonstratie ritjes.

Raket Naar De Ruimte Van Morgen

Als speciaal project wat het hoogtepunt is van de Knotsgekke Voertuigen Parade is een Fantasie Raket in Jules Verne / Steampunk stijl, die we gaan maken met actieve participatie van makers uit alle lagen van de bevolking.

Dit collectief raket bouwen en Knotsgekke Voertuigen Parade is een apart project wat een ‘eye catcher’ is op de Eindhoven Maker Faire, en aanstekelijk werkt op het activeren van nieuwe makers.