MAD logo

Titel Net Art 43

Traveller's Joy

Clematis Montana

A virtual private journey
juni 2002

Frans Franssen

Wat is dit?
Dit is een internet kunstwerk.

Gemaakt door Frans Franssen, met als thema reizen. Centraal staat een panoramisch schilderij, waarin alle lijnen uit zijn werk (en leven?) samenkomen. Met dit beeld als centrale locatie, zijn vanuit negen (9) onderdelen en objecten op het schilderij lijnen uitgewerkt naar de oorsprong van dat beeldfragment. Om de oorsprong van de fragmenten te benadrukken zijn alle reis-sequenties op internetservers geplaatst die zich bevinden in de plaats van waaruit het beeldfragment is ontstaan: Lissabon, Madeira, München, Groningen en Eindhoven. De data die u binnenhaalt komen dus letterlijk weer uit de plaats van oorsprong.

Hoe werkt het?
U reist, ontdekt en onthult het beeld.
Om het schilderij te ontdekken en onthullen
moeten een paar reizen gemaakt naar de oorsprong van het gekozen beeldfragment. Er zijn negen reizen, in drie groepen/delen van het panoramabeeld gebundeld. Wanneer een reis is voltooid, wordt een gedeelte van het schilderij onthuld. Wanneer uit elk van de drie groepen reizen één reis is voltooid, wordt het hele schilderij zichtbaar, beweegbaar en klikbaar naar alle reizen.
next = volgende previous = vorige
In elk beeld is een gedeelte klikbaar om naar het volgende beeld te gaan: zichtbaar gemaakt door een pijltje omhoog in het beeld. Onderaan het beeld wijst een pijltje omlaag naar het voorafgaande beeld. Enkele objecten zijn driedimensionaal weergegeven: door op de kubus te klikken wordt het object draaibaar. Soms is een reis gedeeltelijk dubbel uitgevoerd: u kunt kiezen voor linksom of rechtsom. In tweede instantie kan een andere keuze gemaakt worden.

Wat heb ik nodig?
Snelle PC/MAC en snelle verbinding.
Minimaal PC/MAC met Webbrowser 4+, Flash 5, 480K resolutie. De productie is geoptimaliseerd voor kabel/DSL verbinding en anno 2000 configuratie. Hebt U minder, dan duurt het wat langer. In openbare gelegenheden zoals Internet café's en bibliotheken zijn vaak snelle computers en - verbindingen beschikbaar. Zet voor optimale resultaten het Browser-window zo groot mogelijk. Er is geen audio.

>START!


© 2002:Frans Franssen en MAD