Hacktivities

Inhoud

Pixel People

Madlab, Mad art emergent center, Pixelpeople

Met Pixel People ontwikkelen wij een ‘Experience’ waarin onzichtbare digitale informatiestromen zichtbaar en – waar mogelijk – tastbaar worden door ze te combineren met de fysieke vanzelfsprekendheden uit onze alledaagse wereld.

Wij willen mensen bewust maken van gepaste en ongepaste, maar vooral onzichtbare informatiestromen en de mogelijke invloed hiervan op het individu en de maatschappij. Dit moet hen bewust maken en uiteindelijk vaardiger in het bewaken en op de juiste manier delen van hun identiteit – online en offline.

Het Pixel People programma zal dit bewerkstelligen door een laagdrempelige, verrassende maar ook leuke mixed reality ervaring die door middel van een competitief/progressie element zorgt voor een innemende ervaring die kennis en kunde bij de deelnemer aanwakkert. Het bevorderen van de online-vrijheid, privacy en autonomie van de deelnemers zal meer gelijkwaardigheid en wederkerigheid creëren tussen mens, maatschappij en technologie-ontwikkeling.

Bezoek de Pixel People website.

Apostasis

Exerience and participate in the experimental multi-user art & media platform –

A creative space enabling the development of multiuser educational artistic sessions.

With real-time experimentations, collaborative artistic projects, large-scale participatory events and actions for the general public (e.g. workshops, exhibitions), both in virtual and in physical space.

Listen to keynotes and presentations, join hands-on demonstrations and experiments and enjoy free workshops.
The two-day program is divided in four sub programs in Effenaar, Fontys and Albert van Abbehuis.

Free registration on Eventbrite - one ticket for every part.

This European collaboration invites artists, students and professionals to join the presentations, workshops and experiments. The event is a two day pick-as-you-please seminar and interactive program.

We are welcoming presentations from ASFA (Athens School of Fine Arts), University Paris 8, Argenia (Rome), Omega Technology (Athens) and MAD emergent art center (Eindhoven).

Read more about the Apostasis program here.

Albert van Abbehuis

Een nieuw hoofdstuk

Vanaf 1 januari 2017 breekt een nieuwe en spannende periode aan voor het Albert van Abbehuis. MAD emergent art center werkt samen met enthousiaste en professionele mensen aan nieuwe en opwindende initiatieven.

Het Albert van Abbehuis heeft als doel om de werelden van kunst, wetenschap, technologie en ontwerp met elkaar te verbinden. De tentoonstellingsruimtes dienen als multidimensioneel-podium voor hedendaagse kunst, hackathons, meet-ups, workshops, voorstellingen en lezingen. Nationale en internationale samenwerking met collega-organisaties en -initiatieven in de culturele sector versterken onze functie als relevante en leidende ontmoetingsplek voor interdiciplinaire interactie met onvoorstelbare mogelijkheden.

Gesloten op feestdagen.

Bezoek de Albert van Abbehuis website.

Eindhoven Maker Faire

De Maker Faire is de grootste Show (and Tell) op aarde: een gezinsvriendelijk festival waarbij uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid centraal staan. Een viering van de Maker movement.

Deels wetenschapsfestival, deels beurs, en voor een deel iets helemaal nieuws. Maker Faire is een samenkomst van tech-enthousiastelingen, hobbyisten, onderwijzers, knutselaars, ingenieurs, wetenschapsclubs, designers, kunstenaars, studenten en commerciële exposanten van alle leeftijden. Al deze makers komen naar de Maker Faire om het publiek te laten zien wat ze maken en om te delen wat ze leren. Vol passie en enthousiasme introduceren zij hun projecten aan het publiek.

Maker Faire is voornamelijk gericht op de toekomst, de presentatie van makers die nieuwe toepassingen verkennen met nieuwe technologieën. Maar het is niet alleen voor de makers op technisch gebied; de Maker Faire is gevuld met projecten en experimenten vanuit het gehele spectrum van wetenschap, techniek, kunst, performance en ambacht.

Maker Faire is een bijeenkomst van fascinerende, nieuwsgierige mensen die graag hun vaardigheden delen. Het is een plek voor makers om hun werk te demonstreren en interactie aan te gaan met het publiek. Vele makers zeggen dat ze geen andere plek kennen om te delen wat ze doen. DIY (Do-It-Yourself) is vaak onzichtbaar in onze gemeenschap, deze vindt vaak plaats in winkels, garages en op keukentafels. Het staat meestal niet in de schijnwerpers van de traditionele kunst & wetenschappen evenementen. Maker Faire maakt deze projecten zichtbaar en laat ideeën zien die we niet elke dag tegenkomen.

Maker Faire is a gathering of fascinating, curious people who enjoy learning and who love sharing what they can do. It’s a venue for makers to show examples of their work and interact with others about it. Many makers say they have no other place to share what they do. DIY (Do-It-Yourself) is often invisible in our communities, taking place in shops, garages and on kitchen tables. It’s typically out of the spotlight of traditional art or science or craft events. Maker Faire makes visible these projects and ideas that we don’t encounter every day.

Bezoek de Eindhoven Maker Faire website.

Eindhoven Crazy Parade

Madlab, Mad art emergent center, Pixelpeople

De Parade is een feestelijke optocht van zelfgemaakte Knotsgekke Voertuigen uit de wijde omgeving. De toer begint en eindigt bij Klokgebouw / Ketelhuisplein Strijp-S. Dit event is onderdeel van de Eindhoven Maker Faire, 29 en 30 september 2018.

De parade rijdt op zaterdagmorgen 29 september en zondagmorgen 30 september. Voor de exacte tijden en de route houd de website en de media in de gaten.

Bezoek de Eindhoven Crazy Parade website.

Future Makers Factory

Future Makers Factory is een event en workshop programma

Future Makers Factory is een dag- en avondactiviteit speciaal voor studenten, gericht op het bedenken, maken en presenteren van creatieve installaties, constructies, wearables, voertuigen oftewel Future Works. De nadruk ligt op duurzaamheid, innovatie, techniek, cultuur en DIY.

Dagpromma: Overdag vinden workshops plaats waarin in pop-up maker spaces onder begeleiding van bekende Makers Future Works worden gemaakt.

Avondprogramma: Deze Future Works zijn naast spectaculaire acts van gerenommeerde namen een vitaal onderdeel van een swingend avondprogramma.

Future Maker Factory is dus een programma voor en door studenten en daarmee Maker Culture ten top. Niet alleen kun je deelnemen aan het maken van Future Works, maar ook op metaniveau meedenken, organiseren, bouwen en workshops begeleiden samen met bekende kunstenaars is mogelijk. Het is hiermee een uitdagende, prikkelende en vernieuwende experience. Studenten maken kennis met meer mogelijkheden en tools om te ontdekken, te vernieuwen, ideeën te verwezenlijken én te presenteren op een festival.

Live Lab

Live Lab helpt om een ​​betere leefomgeving te bereiken door innovatieve implementatie-oplossingen op te lossen. Het is een mobiel en flexibel laboratorium met schermen / digiboards, stembussen voor de deelnemers, een stand-alone interactief vandaalbestendig buitenscherm dat in de publieke ruimte geplaatst kan worden. Het is gebaseerd op een online omgeving, waar achtergrondinformatie, chat en media-uitwisseling mogelijk zijn om de vergaderingen te voorbereiden.

Bezoek de Live Lab website.

Manifestations

– Will the Future Design Us? –

De toekomst zelf maken. Door kunstenaars, designers, wetenschappers en technologen samen te brengen willen we mensen inspireren en stimuleren om de toekomst mee te ontdekken. Samen maken we de toekomst, voordat de toekomst ons maakt.

Mensen horen het vaak wel, maar voelen zich toch vaak machteloos in deze wereld waarin markt- en overheids-gedreven technologie een steeds grotere rol speelt. Manifestations wil een brug slaan, cross-overs tussen disciplines maken en het publiek meenemen in een wereld waarin ze actief haar eigen toekomst maakt.

Is de mens een verzameling van waarnemingen? Wat gebeurt er in een wereld waarbij steeds meer met deze waarnemingen kan worden gespeeld, holografische werelden, waarin de scheidslijn tussen de echte en de virtuele wereld steeds dunner wordt (CREW, Nederlandse première).

Is de mens toe aan een update in haar waarnemingen (Floris Kaayk), kunnen we machines ontwikkelen die de mens uitdagen (Mathias Oostrik) en hebben wij behoefte aan exo-skeletons en andere digitale plugins (Freerk Wieringa)?

Zijn Onze Digitale Waarnemingssystemen Absoluter?

In een maatschappij met allerlei Nerveuze Systemen, wordt ons gedrag voorspeld en veranderd. Soms slaat er een systeem op hol, en worden mensen in categorieën geplaatst waarmee ze later last krijgen. Ook Privacy speelt geen rol meer, wanneer het uit zowel anonieme data als ID kaarten eenvoudig is iemands identiteit vast te stellen.

Het Manifestations programma brengt de gedroomde toekomst en de actuele werkelijkheid dichter bij elkaar. Het programma wil ontwerpen, fantasieën en dromen op een interactieve manier zichtbaar en tastbaar maken en daarmee een breed publiek inspireren om actief mee te doen.

Zie: Manifestations.nl

Science Hack Day

Wat is Science Hack Day?

Science Hack Day is een tweedaags- en nacht-evenement waarbij iedereen die enthousiast is over het maken van rare, gekke of serieuze dingen met wetenschap samenkomt in dezelfde fysieke ruimte om te zien wat ze binnen 24 opeenvolgende uren kunnen prototypen. De missie van Science Hack Day is om enthousiast te worden en dingen te maken met wetenschap. Ontwerpers, ontwikkelaars, wetenschappers en iedereen die enthousiast is over het maken van dingen met de wetenschap zijn van harte welkom om deel te nemen – er is geen ervaring met wetenschap of hacken nodig, alleen een onverzadigbare nieuwsgierigheid. Het evenement is volledig gratis om bij te wonen, georganiseerd door vrijwilligers en ondersteund door sponsors.

Mensen vormen in de loop van een weekend organisch multidisciplinaire teams: deeltjesfysici werken samen met ontwerpers, marketeers bundelen hun krachten met raketwetenschappers, schrijvers werken samen met moleculair biologen en ontwikkelaars werken samen met schoolkinderen. Science Hack Day gaat inherent over het in elkaar slaan van ideeën, mediums, industrieën en mensen om vonken te creëren voor toekomstige ideeën, samenwerkingen en inspiraties om vanuit te lanceren. Tot op heden zijn er meer dan 60 Science Hack Day-evenementen in 22 landen over de hele wereld en zijn er nog tientallen gepland. – van  Science Hack Day

Bezoek de Science Hack Day website.

Tover je Toekomst

Tover je Toekomst is een workshop waarbij kinderen een eigen toekomst mogen bedenken. Iedereen werkt mee aan de toekomst, daarom willen we ook kinderen hieraan laten bijdragen. Het is een interactieve workshop gericht op kinderen tussen de 6 en 14 jaar.

Hoofdpunten:

  • Toekomstvisie komende 25 jaar: Science Fiction tekenen!
  • Interactief voor kinderen (tekenen en knutselen)
  • De toekomst visualiseren/realiseren met hulp van een illustrator, en/of knutselen met electronika.
  • De resultaten worden gefotografeerd en zijn te zien via madlab.nl

Interactieve Workshop

Duur: Max. 100 minuten
 – Doelgroep: kinderen 6 – 14 jaar

Aanvragen en informatie: info@madlab.nl

Bezoek de Tover je Toekomst website.