Make The Future

Ontwerp door en voor verbeelding

De toekomst zelf maken. Dat is de missie van MAD. Door kunstenaars, wetenschappers en techneuten samen te brengen willen we mensen inspireren en stimuleren om de toekomst mee te ontdekken. Want meedenken en doen geeft een gevoel van creatieve vrijheid. Door deze samenwerking ontstaan nieuwe, waardevolle ideeën en oplossingen waardoor jij en ik beter in staat zijn om onze talenten te ontwikkelen en gebruiken.

Alle nieuwe ontwikkelingen hebben een grote invloed op het dagelijks leven. Kijk maar eens om je heen: de wereld verandert in een record tempo. Niet iedereen is even enthousiast over die veranderingen. Voor sommige mensen gaat het veel te snel of is het allemaal te ingewikkeld. Zij dreigen daardoor buitenspel gezet te worden.
MAD speelt hier op in met het programma Make the Future. Samen met kunstenaars, ingenieurs, vormgevers en wetenschappers ontwikkelen we toekomstmodellen waarin we deze groep mensen de hand reiken en meenemen op het pad van de toekomst.

Het Make the Future programma brengt de gedroomde toekomst en de actuele werkelijkheid dichter bij elkaar. Het programma wil ontwerpen, fantasieën en dromen op een interactieve manier zichtbaar en tastbaar maken en daarmee een breed publiek inspireren om mee te doen.
Rode draad van het Make the Future programma is het ‘maken’.
Alle projecten van MAD, ook die waarbij we als partner of producent optreden, gaan over het maken.

Maken is het gericht zijn op concrete resultaten. Zowel in onderzoekend ontwerpen als in experimenteren. De wereld van morgen heeft meer makers nodig die door het ontwikkelen van een doe-het-zelf cultuur veranderingen tot stand brengen in de voedselketen, de industrie, duurzaamheidspraktijk, onderwijs, participatiesamenleving, mobiliteit en meer.

Make the Future is het logische gevolg van Play the Future. Programmaonderdelen zoals de Hackathons, Maker Faires, Fablabs en Maker- en Hacker Spaces worden verder uitgewerkt tot nieuwe formats die grotere groepen mensen moeten gaan bereiken. Dat betekent dat we samen met kunstenaars, wetenschappers en andere partijen doorgaan met ontwikkelen en onderzoeken.

Manifestations