De Betekenaar

De Betekenaar, zoals dit tweeledige kunstwerk heet, reist voor bepaalde projecten door de stad. ’s Avonds geeft het een bepaald gebouw, project of object een –extra- betekenis, doordat er met laser een tekening of beeld op geprojecteerd wordt. Voor elk project wordt telkens een andere kunstenaar aangetrokken, in dit geval de interntionaal vermaarde videokunstenaar Olga Mink. Zij heeft de nieuwe beelden ontworpen die De Betekenaar projecteert tijdens de opening van het Nationaal Zwembad de Tongelreep.

Het concept van De Betekenaar is van Atelier Vrijdag uit Eindhoven. Het uiteindelijke beeld is tot stand gekomen met hulp van de Kunstcommissie van de Technische Universiteit Eindhoven, de Gemeente Eindhoven (Eindhoven Lichtstad) en de Stichting MAD (Multi Media Art Design).

betekenaar bij nacht

Foto: © 2007 Hugo Vrijdag