PULS 2010 – Kettingboog spektakel woensdag Kanaaldijk

De kettingboog is gerealiseerd bij regen en flinke wind. Hierdoor is de boog behoorlijk schuin boven het kanaal en de bebouwing komen hangen. Onder aanvoering van Ralph Brodrück hebben diverse vrijwilligers geholpen met de opbouw van de boog. Een fraaie foto van het spektakel:

[mappress]

Op woensdagavond 27 oktober vanaf 19 uur spectaculaire interventie met een licht-/tectonische installatie langs de Kanaaldijk Eindhoven. Ralph Brodrück: Ik zal een poging doen om met behulp van 50 heliumballonnen een kettingboog te laten verijzen van 500 m lang. Dit komt overeen met de afstand van de hefbrug naar de rondweg. Vanaf de rondweg zal ik met een uiteinde circa 300 m richting hefbrug lopen. De kettingboog die op deze manier ontstaat, is qua afmeting vergelijkbaar met de Gateway Arch in St Louis van Eero Saarinen. Als de weersomstandigheden het toelaten zal ik een uiteinde loslaten, en ontstaat er een verticale lijn van 500 m. Dit is even hoog als de Shanghai World Financial Center; het hoogste gebouw ter wereld. Meer informatie over dit project op de PULS website.