App-in-a-day 040 – 4 maart Seats2meet

App-in-a-day event 4 maart 2011, 09:00 – 17:00 uur Seats2meet Eindhoven, Strijp-S

|| inschrijfformulier || programma || jury || afterparty

Geïnspireerd door de vele geweldige apps die ontwikkeld  en gemaakt worden voor upgrades van de leef- en werkomgeving, sociale -, creatieve – en recreatieve activiteiten, navigatie, games etc?

Dat kunnen we in Eindhoven nu met uniek door de overheid ontsloten datamateriaal. De uitdaging is om het leven leuker en simpeler te maken met gebruikmaking van de nieuwe grondstof van de informatiemaatschappij: Open Data. Ben je programmeur, interactieontwerper, dataspecialist of ingenieur? Doe dan mee met App-in-a-day 040 en bedenk en bouw een app die de wereld voorgoed zal veranderen. Samen of alleen, in teams en met hulp van deskundigen worden apps in no time in elkaar gezet en gepresenteerd aan een jury, die de beste drie beloond met de hoofdprijzen van deze dag. Door de belangeloze en gratis medewerking van allen zijn dit geen geldbedragen, maar met de eer, goodie bags en eeuwige roem kom je een heel eind. Kinect hackers, Arduino en Pachube wizzards en designers welkom! We willen als vervolg op dit eendaagse event de Challenge Apps voor Eindhoven lanceren, met ook aandacht voor de electronische en fysieke toepassingen van Open Data. App-in-a-day 04 is onderdeel van 7daysofinspiration, een landelijke week waarin Nederland wordt geupgrade met tal van verbeter-projecten die op non profit basis worden uitgevoerd. Meer over 7di040 op de locale website, waar nog meer waardevolle projecten te vinden zijn. MAD was deelnemer aan een zeer drukbezocht App in a day event in Maarssen op 16 februari 2011. Daar wierpen zo’n 50 programmeurs, ontwerpers, geodata specialisten en programmamakers zich op het in een dag ontwikkelen van een app. Gebaseerd op het programma Nederland van boven van de VPRO, werd deze dag mede georganiseerd door Hackdeoverheid, Geonovum en Ambtenaar 2.0. De applicatie ColorSpace van MAD viel weliswaar niet in de prijzen, maar heeft voldoende potentie om doorontwikkeld te worden. Bekijk hier het verslag. De locatie Seats2meet Eindhoven heeft gratis draadloos WiFi ter beschikking.

Inschrijfformulier

Programma

Jury

De jury bestaat uit:

Guus van Knippenbergh

Directeur van PhaseFour, sinds 1996 gespecialiseerd in de conceptontwikkeling en realisatie van mobiele en internettoepassingen. PhaseFour is gevestigd in het centrum van Eindhoven

Detlef La Grand

Co-creation Consultant, Open Innovation Strategist, Freeware Addict, DADlef, Cyclist. Oprichter WOID, innovatie- en co-creatie advies voor bedrijven en organisaties om producten, diensten en dienstverlening te verbeteren.

Olga Mink

Works as an artist, consultant and curator in media arts. As a media art consultant at Kunstbalie, I am evolving a new artistic discipline. This involves creating opportunities, connections and educational trajectories within the realm of media art education in the Province of Noord Brabant.

Michael Dawkins

Trainer & Consultant op het gebied van Het Nieuwe Werken & 2.0. Actief in: Stichting One, Organisatie Transformatie, OpenCoffee Eindhoven, People Business Nederland.

After Party

Vrijdagavond is er 7di040 Inspiratiecafe in De Etalage van Trudo. Loungen met TED filmpjes, korte presentaties en de mogelijkheid verder te brainstormen over deze dag van apps en open data en versimpelen. Chill App anybody? Kom gewoon binnenlopen tussen 19 en 22 uur en neem je eigen links of project mee! Het adres is Mecklenburgstraat 1, hoek Mauritsstraat (nabij Hoogstraat).