App in a Day 040

Het leven leuker en simpeler te maken met gebruikmaking van de nieuwe grondstof van de informatiemaatschappij: Open Data. Samen of alleen, in teams en met hulp van deskundigen worden Apps in no time in elkaar gezet en gepresenteerd aan een jury, die de beste drie beloond met de hoofdprijzen van deze dag. Op 4 maart 2011 vond de eerste App in a Day Eindhoven plaats. De deelnemers waren unaniem enthousiast over deze vorm van samenwerken. Met meer dan 20 deelnemers werd de verwachting al vanaf aanvang overtroffen. Het op korte termijn spontaan georganiseerde event was onderdeel van 7 Days of Inspiration en werd gehouden in de conferentieruimten van Seats2meet Eindhoven. Ter introductie en inspiratie werden korte presentaties gehouden over Open Data, Apps en Co-creation. De door de deelnemers aangedragen thema’s en concepten werden in kaart gebracht en op basis hiervan werden ter plekke teams gevormd. Met vereende krachten werden 6 thema’s opgepakt, waarvan er 5 de eindstreep haalden. De presentaties voor de jury leverden een mooi divers beeld van apps op. Na een moeilijke keuze, besloot de jury voor 1 winnaar.  “Bengi” eindigde als winnaar van de dag, “It’s my life” op 2e plaats. Met een oorkonde en een speciale App in a Day 040 Slagroomtaart ging het winnende team op de foto. Alle App concepten op een rijtje:

  1. Bengi – geluksmeting online en via de app zichtbaar voor je vrienden.
  2. It’s My Life – Beelden en documenten van iemands leven helder gerangschikt online voor mensen met geheugenverlies.
  3. Cat Finder – vind je kat terug met je mobiel door RFID sensors in kattekruid perkjes in de buurt.
  4. Nature Connection – QR tagged bomen krijgen een virtuele identiteit die zelfs na verwerking tot meubel zichtbaar is.
  5. Odd Jobs – Heitje voor een karweitje 2.0 met geotagged klussen aanbod.
  6. Duurzaam Water – bewustmaken van watergebruik door overal zichtbare verbruikscijfers.

De jury bestond uit: Guus Knippenbergh, Detlef La Grand, Michael Dawkins en Olga Mink. Organisatie: MAD emergent art center. Onderdeel van 7 Days of Inspiration en Open Data Eindhoven. Mogelijk gemaakt door Seats2meet Eindhoven. Mail voor meer informatie over App in a Day 040 naar René Paré ,

Eindhovens Dagblad 05-03-2011