AG & Food Tech Safari Silicon Valley

AG & Food Tech Safari Silicon Valley

MAD neemt deel aan een innovatieve missie naar Silicon Valley, ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en het Nederlandse consulaat in San Francisco. Na co-ontwikkeling van innovatieprogramma’s die Agri-Food en Tech, Design en een Ethical Hackers and Critical Artist-aanpak verbinden (PolderHack; Flora Fauna Hack; Food Waste Hack), verwachten we verdere ontwikkeling van disruptieve innovatie op het gebied van Agri-Food & Tech.

Verwachtend aan de internationale gemeenschap van dappere innovators en gepassioneerde ontwikkelaars, verwachten we nieuwe perspectieven te ontdekken voor MAD en het Eindhovense ecosysteem. In het bijzonder zijn we geïnteresseerd in de relatie tussen de wereld van Agri-Food en de wereld van Gezondheid in het tijdperk van opstandtechnologie. Een verkennende hackathon voor Health en Agri Food staat gepland voor oktober 2015 tijdens Dutch Design Week 2015.

“De landbouw, ’s werelds oudste industrie, is rijp voor verstoring. Silicon Valley heeft er nota van genomen en heeft de afgelopen twee jaar behoorlijk veel trek gekregen in de landbouwtechnologie. Investeerders, hedgefondsen, startups en incubators hebben zich snel verspreid en hebben de totale investeringen opgevoerd in de Food & Ag-ruimte tot $ 1,4 miljard in 2014, investerend in alles van Smart Farming-praktijken met drones, sensoren en het Internet of Things tot technologiegestuurde voedselinnovaties.

Klimaatverandering, het voeden van een steeds groeiende wereldbevolking, voedseltekorten en droogte zijn enkele van de maatschappelijke uitdagingen die de agrovoedingsindustrie hebben geteisterd. Silicon Valley, met zijn IT-innovatie-ecosysteem, staat op het punt innovatieve veranderingen in de agrofoodindustrie tot stand te brengen om mensen veilig en duurzaam te blijven voeden, terwijl ook rekening wordt gehouden met een toenemend bewustzijn en veranderende consumentenvraag.

Deze mogelijkheden zijn niet beperkt tot Silicon Valley. In Nederland biedt data- en technologiegedreven innovatie ook het potentieel voor nieuwe inkomsten- en bedrijfsmodellen, met name op het snijvlak van Nederlandse agrofoodkampioenen, design creatieven en technisch talent. Aansluiten op het ontluikende ecosysteem in Silicon Valley is de sleutel tot het opstarten van onze cruciale netwerkopbouw en verbindingen. Hiertoe organiseren we de eerste Silicon Valley Ag & Food Tech Safari. Klik hier om het volledige voorlopige programma van de Safari te bekijken. De Safari valt samen met de Food IT Conference die op 24 juni in Stanford wordt gehouden, evenals FoodBytes! op 25 juni, gehost door SF New Tech. ”

Meer informatie op de website van Dutch Basecamp.