MobiHack – verbeter het verkeer in Heijendaal!

MobiHack – verbeter het verkeer in Heijendaal!

De gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland zochten een oplossing voor ‘de drukste hotspot van Gelderland: Heijendaal in Nijmegen’. Daarom hebben ze samen een nieuw middel tot het antwoord gezocht: een hackathon, ‘Mobihack’ genoemd. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 december 2015 was de eerste editie in het Technovium aan de Heyendaalseweg 98 .

De ‘eerste Mobihack in Nederland’ was een snelkookpan-evenement, want voor het vinden van die rendabele oplossingen werd slechts 24 uur uitgetrokken. Iedereen die praktisch of creatief denkt kon zich aanmelden. ‘Of je nu wetenschapper bent, designer, developer, burger, ambtenaar of hacker. Juist als mensen met verschillende profielen samenwerken, ontstaan gave mogelijkheden’. De Mobihack eindigde met korte presentaties van drie minuten.

Een officiële jury beoordeelde alle ideeën en presentaties en voor het beste idee lag een eerste prijs klaar van € 2.500,- . Gewonnen door het team Cortisol Solutions, bestaande uit een team  studenten Geo Media & Design aan de hogeschool HAS in Den Bosch. Team Ted werd tweede en won een bedrag van € 1000,-, team Jingle Bells ontving de derde prijs à € 500,-.

Team CORTISOL

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/Mobihackathon/, en op YouTube.