Interrupting the City

Interrupting the City

Op 7 januari 2016 nam MAD deel aan de lancering van deze dialoog- en debatreeks, als onderdeel van het Cultureel Programma tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU 2016. Zie voor meer informatie over het algemene programma ook www.europebypeople.nl.

Kunst en design kunnen de maatschappij beïnvloeden. Het zorgt voor perspectief, helpt reflecteren, initieert veranderingen, maar komt ook met innovatieve, praktische oplossingen voor echte problemen. In drie sessies bespreken kunstenaars, ontwerpers, beleidsmakers, managers, culturele ondernemers en onderzoekers de impact van kunst op een snel veranderende wereld.

De eerste dialoog was gericht op het thema van het nieuwe boek Interrupting the city – Artistic Constitutions of the Public Sphere (Valiz, 2015) geredigeerd door Bax, Gielen en Ieven.