Manifestations – Will the Future Design Us? – Expo

Manifestations – Will the Future Design Us? – Expo

manifestations-800

Manifestations

– Will the Future Design Us? –

De toekomst zelf maken. Door kunstenaars, designers, wetenschappers en technologen samen te brengen willen we mensen inspireren en stimuleren om de toekomst mee te ontdekken. Samen maken we de toekomst, voordat de toekomst ons maakt.

Mensen horen het vaak wel, maar voelen zich toch vaak machteloos in deze wereld waarin markt- en overheids-gedreven technologie een steeds grotere rol speelt. Manifestations wil een brug slaan, cross-overs tussen disciplines maken en het publiek meenemen in een wereld waarin ze actief haar eigen toekomst maakt.

Is de mens een verzameling van waarnemingen? Wat gebeurt er in een wereld waarbij steeds meer met deze waarnemingen kan worden gespeeld, holografische werelden, waarin de scheidslijn tussen de echte en de virtuele wereld steeds dunner wordt (CREW, Nederlandse première). 

Is de mens toe aan een update in haar waarnemingen (Floris Kaayk), kunnen we machines ontwikkelen die de mens uitdagen (Mathias Oostrik) en hebben wij behoefte aan exo-skeletons en andere digitale plugins (Freerk Wieringa)?

Zijn onze digitale waarnemingssystemen absoluter?

In een maatschappij met allerlei Nerveuze Systemen, wordt ons gedrag voorspeld en veranderd. Soms slaat er een systeem op hol, en worden mensen in categorieën geplaatst waarmee ze later last krijgen. Ook Privacy speelt geen rol meer, wanneer het uit zowel anonieme data als ID kaarten eenvoudig is iemands identiteit vast te stellen.

Het Manifestations programma brengt de gedroomde toekomst en de actuele werkelijkheid dichter bij elkaar. Het programma wil ontwerpen, fantasieën en dromen op een interactieve manier zichtbaar en tastbaar maken en daarmee een breed publiek inspireren om actief mee te doen.

Zie: manifestations.nl