Hack Glow: Playground voor creatieve techies #2

Hack Glow: Playground voor creatieve techies #2

Image result for hackglow

 

Lichtfestival Glow is ook in 2016 aanleiding om jonge, talentvolle programmeurs samen te brengen om zelf lichtkunst te maken! Na het succes van vorig jaar krijgen opnieuw 25 sterk gemotiveerde techies de kans om in het eerste weekeinde van Glow samen met ervaren programmeurs, techneuten en creatieven het beste uit zichzelf en anderen te halen.

Hack Glow is opgezet door Studio Fleur Besters in samenwerking met Fontys Educational Designers en wordt in 2016 mede gedragen door Dynamo Jeugdwerk. In 2015 is samen met de jongeren – 8 tot 16 jaar oud – en coaches bewezen dat er meer ruimte moet komen voor techies. Programmeren, techniek en design zijn onmisbare skills voor de toekomst en blijken slechts een klein beetje voeding nodig te hebben om te gaan groeien.

Ervaringen eerste editie

De eerste editie was mede dankzij de spontane energie van alle deelnemers een succes. Zo werd in een uur tijd via Marktplaats voor 5 euro een hometrainer geregeld en opgehaald, waarmee programmeur en coach Richard van Roy met de kinderen een interactieve ‘Star Wars’-lichtshow maakte. Deelnemer Koen hackte ondertussen de api van het openbaar vervoer in Eindhoven, zodat bezoekers met lichtsignalen kunnen zien wanneer er een bus aankomt rijden. Verschillende coaches waren destijds al jaloers op zijn programmeersnelheid.