Manifestations 2017 – Expo

Manifestations 2017 – Expo

21 – 29 oktober
Ma t/m Zo  11:00 – 18:00
Eindhoven

Maak kennis met de toekomst en laat je inspireren tijdens de DDW bij Manifestations!

Manifestations presenteert meer dan 100 internationale deelnemers in een mix van kunst en innovatieve technologie en vraagt: Will the Future Design Us?

Kleding met kippenvel, elektronische huisdokter, geur-therapie in je kleding, familie cocon, robot die eiken processie rupsen eet, 360 graden cult Science Fiction, fantasie organen, interactieve opplak-tattoos, slimme nagel, nutteloze superpowers, urine recycling fles voor vluchtelingen, massage jasje, saaie kinderfeestjes voor rijke kinderen, de nieuwste E-Fashion, Innovatieve Virtual Reality, kom en speel met ons mee!

 

The best of DDW 2016

De DDW-organisatie wil de kwaliteit van haar programma vieren. Daarom vroeg zij zeven scouts om samen met het publiek uit de meer dan 430 ontwerpen, projecten, presentaties en 2500 designers er elk twee te nomineren voor The Best of DDW 2016. Met bijzondere aandacht voor de makers en hun maakprocessen, inspelend op het DDW-thema ‘The making of’. Ook Manifestations – Will the Future Design Us? werd als een van de uitgelichte projecten gekozen en mag daarmee een jaar lang de titel The Best of DDW 2016 voeren.

Dit zorgt ervoor dat wij ook dit jaar alleen de beste en hoogste kwaliteit aan projecten, tentoonstellingen, kunst en technologie bieden!

Sneak Peek Kunstenaars

 Sensoree

Marina Toeters

Sander Veenhof

Pinar Yoldas

Baron Lanteigne

Agi Haines

e.v.a.

Internet of Women Things

Technologie wordt te vaak gemaakt door mannen voor mannen: Welke rol willen we dat Technologie heeft? Need-driven ipv profit-driven?
“Internet en technologie worden te vaak gemaakt door mannen voor mannen”, vindt curator ViolaVirus. Zij zou het graag anders zien: vrouwelijker, menselijker, collectiever, socialer, beschermend, more empowering and bottom up. Ruim 80% van de werknemers binnen de ICT-sector is man, zo blijkt uit cijfers van het statistiekbureau van de Europese Unie. Wat zijn de consequenties hiervan op ontwikkeling, ontwerp en toepassing van de technologie?

Een studie van Aaltojärv (2009) toont aan dat ICT-producten ontworpen door vrouwen gebruikersvriendelijker, mooier, stiller en kleiner zijn. Producten ontworpen door mannen zijn daarentegen meer hightech en innovatiever. ViolaVirus onderzocht de behoeften van vrouwen op het gebied van internet en technologie. Voor Internet of Women Things verzamelde ze werken waarin de invloed van vrouwelijke waarden, ontwerpers en kunstenaars zichtbaar zijn.

Tegengestelde denkrichtingen?: sociaal versus profit-driven, gezondheidskennis versus consumentisme, open creativiteit versus entertainment. Daarnaast het samen ervaren en leren versus voorgeschreven lessen en bottum up versus top down processen. Vrouwen weten de juiste balans te vinden tussen deze tegengestelde waardes en excelleren steeds vaker op innovatie. Diversiteit als sleutel tot succes!

Er is een groot spectrum van technologische ontwikkelingen die voor een ieder toegankelijk zouden moeten zijn. Technologie is niet alleen voor de rijke witte man, maar ook voor de vrouw, het kind, de analfabeet, het dier, voor ons allemaal. ViolaVirus doet dan ook de oproep om technologie te democratiseren.
Laten we de technologie meer in balans brengen, en focussen op behoefte gedreven technologie ipv winst-gedreven technologie.

–  http://www.ddw.nl/evenement/1233

Locaties:

– Veemgebouw

-Bibiotheek Eindhoven

-Van Abbehuis Bilderdijklaan

GRATIS toegang

Meehelpen aan het grootse tech event van de DDW?

Vrijwilliger registratie: http://bit.ly/Manifestations2017

Kijk voor het volledige programma op:

manifestations.nl

Contact

violavanalphen@gmail.com

Een samenwerking met Viola Virus, Hyperspace Collective, GGzE en anderen.