Live Lab – Other

Live Lab – Other

Toolbox voor 21ste eeuwse steden

Live Lab is de integratie van meerdere informatie technologieën met state-of-the-art sociale en designkennis in een product dat praktische tools en protocollen bevat.

Live Lab is een virtueel en fysiek platform voor het delen van kennis, ideeën en ervaringen. Het is open voor bewoners, overheid en organisaties.

Live Lab helpt om een ​​betere leefomgeving te bereiken door innovatieve implementatie-oplossingen op te lossen. Het is een mobiel en flexibel laboratorium met schermen / digiboards, stembussen voor de deelnemers, een stand-alone interactief vandaalbestendig buitenscherm dat in de publieke ruimte geplaatst kan worden. Het is gebaseerd op een online omgeving, waar achtergrondinformatie, chat en media-uitwisseling mogelijk zijn om de vergaderingen te voorbereiden.

Het project bouwt voort op experimenten in het verleden, zoals “Decision Rooms”, “Design Spaces” en de huidige “Future Centers”. Live Lab kan echter op een laag budget worden geïmplementeerd en is trots op haar gebruiksvriendelijkheid.
Stel je voor dat je een openbare raadpleging organiseert over het ontwerp van het openbare gedeelte van StrijpS. U wilt echt discussiëren, presentatie informatie, u wilt dat de publieke opinie een mening heeft dat u de discussies met andere bewoners al heeft besproken. U wilt dat ze uit verschillende oplossingen en ontwerpen kiezen. In de periode voor de raadpleging; Een Marker (interactieve billboard) wordt geplaatst in de buurt van de Torenallee. Het is een mooi en semi-transparant scherm waar informatie 24/7 wordt weergegeven en waarmee je kan reageren en communiceren. Niet alleen zal de informatie virtueel en online beschikbaar zijn, maar het zal ook worden weergegeven in de publieke ruimte zelf.

 

Atelier Tom Veeger, Art Light Architecture, ontwikkelt dit in nauwe samenwerking met MAD Emerging Art Center. Het maakt deel uit van het project Stadslab Eindhoven.

Voor het Live Lab iCity-product zullen we ons concentreren op een combinatie van drie specifieke tools:

  • De externe interactieve Marker
  • Een virtuele interactieve omgeving
  • Gereedschappen voor de ontwerp- / beslissingsruimte

 

Website Live Lab