Redesign the Future – Expo

Redesign the Future – Expo

UPCYCLE | REMAKE | REPURPOSE

Dutch Design Exhibition

21 oktober – 11 november

Albert van Abbehuis – Bilderdijklaan 19, Eindhoven

Upcycling, ook bekend als creatief hergebruik, is het proces van het omzetten van bijproducten, afvalstoffen, nutteloze of ongewenste producten in nieuwe materialen of producten van betere kwaliteit of voor een betere milieuwaarde” (Wikipedia).

Albert van Abbehuis presenteert met trots Redesign the Future, een tentoonstelling die Nederlands ontwerp en innovatie viert. Deze tentoonstelling richt zich op de opwindende, creatieve hergebruik cultuur die bijdraagt ​​tot de circulaire economie. De term verwijst naar “een alternatief voor een traditionele lineaire economie (maken, gebruiken, vervreemden) waarin we materialen zo lang mogelijk in gebruik houden, de maximale waarde van hen in stand houden, dan herstellen en regenereren tot nieuwe producten en materialen bij het einde van elke levensduur “(wrap.org.uk).

Met de middelen van de wereld die worden uitgeput, inspireert het creatieve hergebruik van diverse materialen een cultuur van heroverweging, verbeelding en hergebruik. Als cultureel platform streven we ernaar om te functioneren als een middel om deze kaders voor innovatie dicht bij het grote publiek te brengen. Deze tentoonstelling toont ontwerpers en kunstanaars die de toekomst niet vormen maar hervormen door het gewone te transformeren tot het buitengewone. Deze tentoonstelling wil haar bezoekers inspireren. Begin waar je bent. Samen creëren we overvloed.

Website Albert van Abbehuis