Bright Future – Hackathon

Bright Future – Hackathon

10 – 11 maart
Philips stadion Eindhoven

De Hackathon was een succes met mind blowing resultaten!

Enkele berichten over de hackathon vind je hier:

CSU website

Schoonmaakjournaal

Jochem Goedhals blog

Breng ons naar de toekomst; was de uitdaging…

Wil jij een miljarden industrie wakker schudden? Houd jij van disruptie en impactvolle uitdagingen? CSU organiseert een hackathon om van slimme outsiders te horen welke huidige en toekomstige ontwikkelingen de schoonmaakbranche kunnen gaan raken en hoe dit er uit kan zien. Ook wil CSU weten van welke ontwikkelingen zij moeten gaan zórgen dát ze de schoonmaakdienstverlening gaan beïnvloeden. We zoeken daarbij een ‘out of the box’ kijk op het schoonmaakvak, waarbij we zelfs de vraag durven stellen, in welke mate schoonmaken in de toekomst nodig is.

Ideeën die uit de hackathon gaan komen, zouden de schoonmaakbranche volledig op z’n kop kunnen gaan zetten. Wil jij helpen om deze kentering aan te brengen? Ben jij techneut, bedrijfskundige, socioloog, futurist, data scientist, ontwikkelaar of heb je vanuit een verrassende invalshoek expertise om bij te dragen aan disruptie en impactvolle uitdagingen?

Neem jij de uitdaging aan?

Challenge

Schoonmaak zorgt er als onderdeel van de totale facilitaire dienstverlening voor dat de omgeving waar mensen werken en wonen prettig en gezond is. De manier waarop de schoonmaakdienstverlening door specialistische bedrijven wordt uitgevoerd, lijkt heel erg op de manier waarop dat 50 jaar geleden gebeurde. Er is relatief weinig geïnnoveerd vergeleken bij andere branches, die in sommige gevallen hun taken totaal anders uitvoeren én organiseren. Denk aan de productie, de logistiek, de techniek of de financiële dienstverlening. De stofzuiger en de microvezeldoek zijn één van de weinige producten die in al die jaren een intrede in deze branche hebben gemaakt en in hun tijd als disruptief zijn ervaren.

CSU, een schoonmaakorganisatie met 25 duizend medewerkers, bestaat precies 50 jaar en staat al die tijd bekend als innovatieve organisatie. De wereld is echter steeds sneller in beweging en CSU daagt jou uit om met ons vooruit te kijken naar ontwikkelingen die een steeds hoger tempo lijken te kennen. Het schoonmaakwerk zal veranderen, de medewerker ontwikkelt en de arbeidsmarkt eveneens. Deze drie pijlers zullen elkaar onderling ook sterk beïnvloeden. Maar hóe ontwíkkelen ze zich? Welke technologische, digitale, economische, ecologische en sociaal maatschappelijke trends gaan we zien die hierop van invloed kunnen zijn?

brightfuture.hack.nl