(dis)connect – Expo

(dis)connect – Expo

20 – 28 Oktober
1
1:00 – 16:00
Bilderdijklaan 19, Eindhoven

In samenwerking met het Albert van Abbehuis verkent VPRO Medialab de toekomst van samenleven met slimme digitale systemen met een expositie.
Deze bestaat uit een Connect-kamer, een Disconnect-kamer en een filmruimte met de drie Home Smart Home-films.

home smart home expo

Het internet komt ons huis binnen. Doodgewone apparaten zoals tv, koelkast, thermostaat wordt steeds vaker gekoppeld aan het internet. Deze apparaten, ook wel smart connected devices genoemd registreren alles, leggen gewoontes vast en voorspellen jouw gedrag. Bij de Home Smart Home expositie in het Albert van Abbehuis kom je alles te weten over deze apparaten.

 

connect-kamer

Steeds meer huishoudelijke apparaten worden ‘slim’: ze worden verbonden aan het internet en kunnen zo informatie opslaan en uitwisselen. In deze ruimte zie je een greep uit het aanbod van bestaande smart home devices. Ook kun je zelf in gesprek gaan met een digital home assistant en is er een medewerker aanwezig die je alles kan vertellen over hoe de home assistent werkt.

Te zien zijn onder andere:
– Een smart bewakingscamera
– Een smart air humidifier
– Een smart thermostaat

 

disconnect-kamer

Als straks ook alle apparaten in je huis verbonden zijn aan het internet, waar kun je dan nog heen als je even niet ‘connected’ wil zijn? In deze ruimte zie je werken van een aantal kunstenaars die mogelijkheden verkennen om jezelf te beschermen tegen de alom aanwezige technologie of er zelfs aan te ontsnappen.

Te zien zijn onder andere:
– Een fotoreeks van Robin Alysha Clemens
– The Anti-drone tent
– Signaal blokkerende kleding

Onderdeel van de expositie zijn drie korte films die allen de nabije toekomst van leven met smart devices laten zien. Zijn deze scenario’s wenselijk? De korte films zijn gemaakt door jong, aanstormend talent: MAYA (Nils en Anouk Vleugels), ALEX (Levi Verspeek en Roman Strijbos), RITA (Elly Scheele en Ivo van Aart).

www.albertvanabbehuis.com