Home Smart Home – Expo

Home Smart Home – Expo

De verwarming van je huis wordt geregeld door Nest, de stofzuiger besluit dat je huis een schoonmaakbeurt nodig heeft en boodschappen bestel je via Amazon-assistent Alexa. Internet of Things (ook bekend onder de afkorting IoT) is steeds meer alom tegenwoordig.

Met het project Home Smart Home verkent het VPRO Medialab de gevolgen van deze technologie op ons leven en onze verhalen. Het project bestaat uit een interactieve experience, korte films en een film-en debatavond. Boek snel je tickets, want op = op.

 

Experience ELLIS
een individuele, interactieve audiobeleving

In de immersieve audiobeleving ELLIS stap je in een toekomstbeeld waar zorg verdiend moet worden. In de rol van SomeBuddy-vrijwilliger maak je kennis met de beginnend dementerende Ellis die dankzij de smart devices in haar huis nog steeds zelfstandig kan wonen. Lees verder →

20-28 oktober – Albert van Abbehuis
Dutch Design Week, Eindhoven.

 

Home Smart Home night
filmvertoning en debat

Hoe beïnvloeden het connected home en smart devices ons op een psychologisch vlak? Welke effecten hebben ze op ons gedrag, onze relatie met anderen en onze verhouding tot technologie? Aan de hand van de drie korte films MAYA, RITA en ALEX zwengelen we deze avond de discussie aan over de positieve en negatieve psychische gevolgen van deze technologie. Lees verder →

Woensdag 24 oktober 2018, 19.30u
De Effenaar, Eindhoven

www.albertvanabbehuis.com