Eindhoven Maker Faire: hybrid edition

De zevende editie van de Eindhoven Maker Faire temidden van de Corona pandemie had een speciaal karakter. Met 65 projecten en een gedoseerd publiek was het een stuk kleiner en ruimer opgezet. Daardoor was het veilig voor de makers en bezoekers – en een prettige rust en ruimte om elkaar te ontmoeten. Het Klokgebouw werd volledig benut, en in de omgeving werd een nieuw Strijp-S Maker District programma ontwikkeld.

Daarnaast zijn er voor de Eindhoven Maker Faire een aantal workshops, webinars en presentaties geproduceerd onder de naam Future Makers Factory – op jongeren gerichte programma’s gericht op creatieve ontwikkeling.

De Eindhoven Crazy Parade kreeg een aangepaste vorm: als pop-up event werden op vrijdag 25 september met een tiental rijdende objecten acte de presence gegeven op Strijp-S, de Vonderhof, TU/e campus en Sectie C.

De digitale laag van de Maker Faire genaamd Make Projects werd gelanceerd en gepresenteerd – gevuld met informatie over de projecten van makers – die daardoor