MU x MADlab: Always in Beta

MU x MADlab: Always in Beta

Always in Beta is een serie bijeenkomsten van De Creatieve Code waar creatieve coders, kunstenaars en ontwerpers hun werk presenteren en ideeën uitwisselen met andere coders. Alles is in beta, en in interactie met publiek, online en offline. Voor elk event werken we samen met een andere partner. We bouwen zo aan een landelijke creative coding community en openen deze voor studenten en onderwijsprofessionals. Op 16 december teamen we up met onze Eindhovense vrienden van MAD Lab en hun onderwijsprogramma Future Makers Factory.

GASTEN

Yu Zhang en Mathias Funk: The Coding Art book: Kunstenaar Yu Zhang en engineer Mathias Funk komen vertellen over hun binnenkort te verschijnen boek Coding Art: een praktische handleiding voor kunstenaars en ontwerpers om meer vertrouwd te raken met programmeren. Aan de hand van programmeertaal Processing laten zij zien hoe je code kunt gebruiken als tool om te creëren en visualiseren. Hun missie: “take the scary stuff away and learn to talk to the machine”. Dit klinkt als verplichte kost voor iedere (beginnende) creatieve coder toch?

Live coding by Timo Hoogland (aka T.mo) en Sabrina Verhage: Sabrina en Timo geven een kijkje in hun keuken: over live coding, algoraves en de schoonheid van code. Sabrina Verhage is een live coder en co-founder van Creative Coding Amsterdam en de Live Coding Sessies. Haar werk bestaat uit interactieve graphics, gemaakt met code – bij voorkeur interactief of responsive.

‘Code and sound alchemist’ Timo Hoogland (T.mo) creëerde zijn eigen codetaal ‘Mercury’ om live coding shows en audiovisuele werken te maken. Net als Sabrina is hij actief in de Nederlandse live coding scene.

First Aid For Coders: Voor gefrustreerde coders introduceren we de rubriek First Aid For Coders: heb je een programmeerprobleem, gooi het in de groep. Je krijgt feed-back van onze gasten en van mede coders, online en offline.

PROGRAM / PROGRAMMA

  • 19.15: Doors open / Deur open
  • 19.30: Welcome by MU x MADlab / Welkom door MU x MADlab
  • 19.40: Yu Zhang en Mathias Funk: Coding Art book
  • 20.10: First Aid For Coders
  • 20.20: Live Coding – T.mo en Sabrina Verhage
  • 20.50: Wrap-up
  • 21.00: Breakout rooms online: live chat with speakers (more info follows)
  • 21.30: End / Einde

 

INFO & TICKETS

 • Date: 16 December 19.30 – 21.30
 • Location: MU and online via live stream (more info follows)
 • Presale tickets liveprogramma: Eventbrite (5,-)