Art & Science Salon X EHV Innovation Cafe

Art & Science Salon X EHV Innovation Cafe

17:30 – 17:45 Inloop

17:45 – 19:15 Interactieve Panel Discussie

19:15 – 20:00 Borrel

Kazerne, Paradijslaan 8, Downtown Eindhoven

De Art & Science Salon komt terug! Dit keer keer werken we samen met EHV Innovation Cafe live bij Kazerne.

Onze wereld wordt steeds digitaler. En overal om ons heen kunnen we zien dat kunst en technologie dichter bij elkaar komen te staan ​​of zelfs samensmelten. Net als Augmented Reality opties in de openbare ruimte als kunst. Hoe kan kunst zich manifesteren in de toekomstige openbare ruimte? Hoe zal kunst evolueren? Hoe zal technologie evolueren? Wat zal de impact zijn op de beleving van onze omgeving?

Art & Science Salon is een openbare paneldiscussie tussen een kunstenaar en een wetenschapper onder begeleiding van een moderator. Voor deze editie komen AR-kunstenaar Tamiko Thiel en Universitair Hoofddocent TU / e Mathias Funk bij elkaar om te praten over het onderwerp Augmented Reality Art in Public Space. Onze moderator voor dit evenement is Carmin Karasic, digitale kunstenaar en docent.

Tamiko Thiel is een beeldend kunstenaar die het samenspel van plaats, ruimte, het lichaam en culturele identiteit onderzoekt. Ze werkt in verschillende media, variërend van supercomputers tot digitale prints en video’s tot interactieve 3D virtual reality-werelden en augmented en mixed reality-kunstwerken en -installaties.

Mathias Funk is universitair professor bij de Future Everyday-groep van de afdeling Industrial Design. Hij leidt het Things Ecology-lab. Daarnaast is hij medeoprichter van UXsuite GmbH, een hightech spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Carmin Karasic is een multimediakunstenaar die zich richt op informatietechnologiekunst. Ze heeft een MFA en jarenlange ervaring in informatietechnologie als softwareontwikkelaar, projectmanager en informatiearchitect. Momenteel is een corporate learning expert, gespecialiseerd in e-learning bij ASML in Veldhoven, NL. Ze heeft geëxposeerd in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Live op locatie deel willen nemen? Registreer je hier!

Wil je de livestream bekijken? Klik dan hier!

Powerd by MAD emergent art center.