Wat is Mad?

MAD emergent art center is een non-profitorganisatie die zich inspant om technologie te democratiseren, interdisciplinaire innovatie te entameren en sociale creativiteit te bevorderen met kunstenaars en wetenschappers als katalysator.

Wij ontsluiten nieuwe technologieën en maken deze beschikbaar en creatief toepasbaar voor mens en maatschappij.

Dat doen wij door ontmoetingen en samenwerking te realiseren, als laboratorium, met technische – en creatieve industrie en andere domeinen, makers, denkers en groepen uit de samenleving.

Wij faciliteren, delen kennis en inspireren, we onderzoeken toepassingen en ontwikkelen open source. Wij realiseren communities, platformen, producties, exposities, festivals en interplanetaire excursies.

Bestuur en Werknemers

Het bestuur van de Stichting bestaat uit: Louis Verbraak (penningmeester/secretaris), Mark Dijkstra, Samira De Smedt, Nus Waleson. Het bestuur is onbezoldigd.
Directie: René Paré.

MAD heeft geen werknemers in vaste dienst, maar werkt met freelance-, tijdelijke- en oproepkrachten. Daarnaast zijn er vrijwilligers actief, en zijn er regelmatig stageaires en afstudeerders. Bovendien heeft MAD onregelmatig zgn. artist in residence kunstenaars in huis. 

ANBI

MAD is een Algemeen Nut Beogende Instelling. MAD emergent art center is een vestiging van de Stichting Multi-Art-Disc, opgericht 18-05-1995 te Eindhoven. Het RSIN nummer is 804082856. KvK-nummer 41093496. BTW nummer NL8040.82.856.B.01

De vestiging is sinds 1995 op een reeks adressen gehuisvest geweest in Eindhoven: De Lismortel (Alpha Centrum); De Horsten 1 (Multimedia Paviljoen); H. van Brabantplein 17a (Hertoghof); Vonderweg 1 (TAC); Glaslaan 2 (SWA); Vestdijk 280 (Schellens); Achtseweg Zuid 155 (TQ); Don Boscostraat 4 (Social Lab); Von Flowtowlaan 1A (voormalige grafische school/voormalige Sint Lucas)